Wat is trooper?

TROOPER

HOE TROOPEN?

Wanneer je op de Trooper-pagina van je vereniging op een winkel klikt, weet die winkel dat je via Trooper bent gekomen en welke vereniging je wilt steunen. Op het moment dat je je aankoop op de website van de winkel afrondt, laten ze ons weten hoeveel geld ze aan jouw vereniging doneren. Soms is dit een percentage van je aankoopbedrag, soms een vast bedrag.

ZO WERKT HET!

Elke keer dat je iets koopt via Trooper, gaat er een percentage naar de kas van je favoriete vereniging. Weet dat bijna alle bekende en minder bekende winkels zijn opgenomen en dat je geen eurocent extra betaalt.

HOEVEEL GELD DE WINKELS SCHENKEN

Gemiddeld 5 procent van je aankoopbedrag. Het exacte percentage hangt af van de winkel en het product dat je koopt. Soms levert je aankoop dus minder op dan het gemiddelde, soms meer. Dit is in handen van de winkels. Zo kunnen boeken en kaarten bij A.S Adventure minder commissie opleveren dan kleding en rugzakken.

HOE WEET IK HOEVEEL MIJN AANKOOP HEEFT OPGEBRACHT?

Als u uw e-mailadres achterlaat voordat u via trooper.be doorklikt naar een winkel, sturen wij u binnen een week een bevestigingsmail. De bekende Patat!-mail. Daarin bevestigen we het exacte bedrag dat u voor uw vereniging heeft opgehaald. Een klein aha-moment!

Het achterlaten van uw e-mailadres is zeker niet verplicht. Het is jammer dat u niet te weten komt hoeveel geld uw aankoop voor uw vereniging heeft opgebracht. Weet dat je vereniging het geld sowieso krijgt, of je nu je gegevens achterlaat of niet. Oef!

Als u ervoor kiest om ook uw naam achter te laten, kan uw vereniging zien hoeveel al uw aankopen samen hebben opgebracht. En geen zorgen: ze zullen niet weten wat je hebt gekocht.

HOE KOMT HET GELD BIJ DE VERENIGINGEN TERECHT?

Omdat u via de unieke pagina van uw vereniging op trooper.be winkelt, weten de winkels welke vereniging u wilt steunen. Wanneer u uw aankoop afrondt, laten ze weten hoeveel geld ze voor deze aankoop aan uw vereniging schenken. Soms is dit een percentage van je aankoopbedrag, soms een vast bedrag. Maar het is altijd gratis geld voor uw vereniging.

HOE BLIJFT TROOPER DRAAIEN?

We geven 75% van alle sponsorbedragen van bedrijven door aan de verenigingen, en we houden de overige 25% over om onze operationele kosten te dekken: salarissen, ontwikkeling van het platform en het draaiende houden ervan, etc. Zo kunnen we Trooper groter en groter laten groeien. De gemiddelde percentages die u ziet op de unieke pagina van uw vereniging zijn de nettopercentages. Deze gaan dus volledig naar uw vereniging.