geschiedenis

Geschiedenis

In de jaren zestig waren in Oudegem twee voetbalploegen actief onder de namen ASTRA en BLUE STAR. Maar deze ploegen staakten hun activiteiten.

Na tien jaar inactiviteit werd in Oudegem beslist om opnieuw een voetbalploeg op te richten. Onder impuls van André De Kimpe, Frans Veldeman en Paul Pensaert werd er gewerkt. Een nieuw terrein moest gevonden worden, een nieuw bestuur moest opgericht worden en een kantine was er zeker nog niet. Als naam voor de nieuwe club werd gekozen voor (SportKring) SK Oudegem en de clubkleuren werden blauw en wit, naar analogie met de kleuren van de gemeente Oudegem. Het inschrijvingsnummer van de Koninklijke Belgische Voetbalbond werd 7731.

De eerste voorzitter werd Dr. Van Wambeke en de eerste trainer was Roger De Brandt. Er werd gestart in het seizoen 1972-1973 in vierde provinciale. In de volgende jaren werd opgeklommen naar tweede provincie. In de jaren tachtig was er een terugval naar vierde provinciaal. In de jaren negentig ging het weer beter en klommen ze terug naar de tweede plaats. Van het seizoen 1999-2000 tot het seizoen 201-2011 was tweede provinciaal onze thuisbasis. Ons beste resultaat was de derde plaats in tweede provinciaal in het seizoen 2000-2001, onder leiding van coach Wim Waegeman.

In het seizoen 2005-2006 speelden we voor het eerst in de Beker van België. Het werd een korte maar krachtige deelname. We verloren op het veld van vierdeklasser Eendracht Aalter, na een gelijkspel tijdens de reguliere speeltijd, maar we verloren op strafschoppen (5-4). In het seizoen 2007-2008 werd onder leiding van coach Omer Van Praet de Beker van Oost-Vlaanderen veroverd, na winst in de finale tegen Jong Lede, 2-1. Vanaf het seizoen 2008-2009 werden ook finalerondes gespeeld in de provinciale reeksen. Dankzij een derde plaats in het seizoen 2009-2010 mochten we deelnemen aan de eindronde. We verloren echter thuis van Svelta Melsele met 0-2. Svelta Melsele won de eindronde en promoveerde naar eerste provinciaal.

Naast sportieve prestaties waren er ook extra-sportieve prestaties van SK Oudegem. In januari 2003 werd gestart met de bouw van onze huidige prachtige kantine. Deze werd in april 2004 ingehuldigd.

Vanaf juli 2008 konden we gebruik maken van een tweede veld, achter de Oudegemse sporthal. Enige tijd later werden een omheining en verlichting rond het veld geplaatst, waardoor we nu over twee volwaardige voetbalvelden beschikken.

Sinds het seizoen 2011-2012 spelen we in derde provinciale.

Aan het einde van het seizoen 2015-2016 stopte Johny Venneman en zijn managementteam met het runnen van de club, dit na 21 jaar hard werken. Johny en zijn team hebben van SK Oudegem een waardige club gemaakt die gerespecteerd wordt door alle clubs uit de regio.

Met het seizoen 2016-2017 is er een nieuw managementteam actief bij SK Oudegem, onder de deskundige leiding van Gino Cappendyck.

Het seizoen gaat van start met 10 jeugdploegen, één eerste ploeg en één reserveploeg. SK Oudegem is en blijft een club in beweging!

De nieuwe slogan van de club is: “Voor, door en met onze eigen jeugd”. Deze doelstelling hopen we de komende jaren waar te maken!

In 2022 heeft het bestuur een evolutie gemaakt, nu zitten er nieuwe mensen in het bestuur. Een jonger bestuur gedreven om de club ten goede te leiden. Hieronder de voorzitter Luc Van Mol. 

Ondertussen is de voorzitter veranderd, nu is de voorzitter Stephan De Coninck.

In 2024 mochten wij het Koninklijk label ontvangen van zijne majeseit de Koning. Tijdens de officiële inhuldiging werd de ex-voorzitter Johnny Venneman benoemd als ere-voorzitter van KSK Oudegem.

geschiedenis

Experience at SK Oudegem
4.7/5
De jeugdtornooien op SK Oudegem zijn super georganiseerd en zeker een bezoekje waard!
Testimonial SK Oudegem
Mr Verhofstadt
Trainer U6-U7