Interview met onze voorzitter

 

 

1.      Voorzitter, voor de nieuwkomers onder ons, kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Gino Cappendyck. Ik ben dit jaar 50 geworden, net als mijn vrouw Sigi waarmee ik 25 jaar ben gehuwd. We hebben 3 kinderen.

Eigenlijk ben ik afkomstig van Sint-Niklaas, waar ik mijn jeugd heb gesleten bij Sportkring Sint-Niklaas. Ik woon al geruime tijd in Appels, het geboortedorp van Sigi.

2.      Wat is jou het meeste bijgebleven van het afgelopen seizoen?

Dat het toch weer een mooi seizoen was, op alle vlakken. Van U6 tot en met het eerste elftal was het bij momenten weer genieten van mooi voetbal, samen zijn, feest vieren,

Het blijft een mooi sociaal gebeuren.

Ook waren alle activiteiten geslaagd.

3.      Wat zijn de ambities voor het komende voetbalseizoen

Een belangrijke ambitie is om een stabiele club te blijven, wat niet zo evident is in deze tijd.

Ons eerste elftal is versterkt, daarom is er eveneens de ambitie om top 3 te spelen, wat niet evident zal zijn in de reeks waarin we spelen. Ook hoop ik dat onze reserven van in het begin de draad opnemen zoals in het tweede deel van vorig seizoen.

Volgend seizoen willen we ook starten met een aanbod voor G-voetbal.

4.  Hoe zie jij onze jeugdwerking?

 

SK Oudegem staat open voor alle kinderen. Kinderen en jongeren moeten kunnen sporten, bewegen,.. in onze voetbalclub. Naast een sportieve ontwikkeling is het minstens even belangrijk om zich in groep te ontplooien, sociale vaardigheden aan te leren, leren omgaan met discipline, samen lachen en plezier maken.

Onze jonge voetballers hebben recht op een goede opleiding. De basistechnieken aanleren kan iedereen, maar sommigen zullen ze beter kunnen uitvoeren dan anderen. Niet iedereen heeft dezelfde talenten. Centraal blijft echter staan dat de groep leert omgaan met verschillen.

In onze jeugdwerking zijn ook de ouders belangrijk. Het is belangrijk dat ze achter de visie, waarden en normen van de club staan.

Ik hoop nog steeds dat we een vorm van ouderwerking wederom zouden kunnen opstarten.

De ambitie van onze jeugdwerking blijft om zo veel mogelijk eigen jeugd te kunnen laten doorstromen naar het eerste elftal.

..