Respect

Naar aanleiding van meerdere incidenten die het imago van het voetbal aangetast hebben, doet de KBVB een plechtige oproep vóór wederzijds RESPECT en GEMATIGDHEID in de verklaringen, reacties en gedragingen op en rond de voetbalvelden, vóór en na de wedstrijden. De schokkende gebeurtenissen die recent breed in de media werden uitgesmeerd, hebben niet alleen de daders in diskrediet gebracht, maar iedereen die op één of andere manier betrokken is bij het goede verloop van onze voetbalsport.
Kritiek en vrije meningsuiting zijn verworvenheden die niet mogen beteugeld worden, maar dit betekent niet dat het misbruik van deze rechten niet veroordeeld en streng bestraft dient te worden. Deze verworvenheden mogen niet dienen voor rechtstreekse en onrechtstreekse aanvallen op de waardigheid, de eerlijkheid en de integriteit, zowel fysiek als moreel, van om het even wie, tijdens de uitoefening van welke functie dan ook.
Wij doen een beroep op uw verantwoordelijkheidszin, zodat iedereen die voetbal speelt, beleeft en bemint, het gevoel heeft dat ze deel uitmaken van de grootste sociale beweging ter wereld. Wees, in alle omstandigheden, gematigd in uw verklaringen, want de wereld luistert mee. Toon respect voor mekaar, zowel moreel als fysiek, want de wereld kijkt mee. Geef blijk van wederzijds respect, want uw voorbeeld is de basis voor de opleiding van de toekomstige voetballiefhebbers.
Voetbal wordt gespeeld dankzij de supporters, de spelers, de trainers, de clubleiders en zeker ook de scheidsrechters. Als de geloofwaardigheid van één van deze componenten aangetast wordt, lopen wij allemaal schade op. Laten we dus verantwoordelijk, volwassen, solidair en respectvol tegenover mekaar zijn.
Iedereen maakt echter fouten. Zo dient een scheidsrechter in een fractie van een seconde een beslissing te nemen op basis van zijn eigen waarnemingen en deze van zijn assistenten. Beelden en andere technische hulpmiddelen worden tot op heden door de Fifa niet toegelaten. Het is dan ook niet moeilijk bepaalde beslissingen van onze scheidsrechters in een kwalijk daglicht te stellen na analyse van het beeldmateriaal bekomen met gebruik van meerdere camera’s en vertraagde beelden. Dat is een oneerlijke strijd die de scheidsrechter niet kan winnen.
De KBVB kan de nu bijna dagelijkse aanvallen niet langer tolereren. De Voetbalbond zal voortaan alle mogelijke inbreuken streng en exemplarisch bestraffen. RESPECT en GEMATIGDHEID moeten de fundamenten zijn van het voetbal voor iedereen.

Respect voor iedereen !

 

Nieuws

Noteer alvast in jullie agenda:

11 en 12 maart

Steakfestijn

Link: steakfestijn

Uitslagen

Eerste ploeg
   
Reserven
   
U17
   
 
   

 

SK Oudegem
K.B.V.B aansluitingsnummer: 7731
Terreinen: Ouburg 63a, 9200 Oudegem
Klik hier voor routebeschrijving.

Gun jezelf het voordeel en

doe je inkopen via

SK Oudegem

Kijk hier en doe je profijt !