Geschiedenis

In de jaren 60 waren er in Oudegem twee voetbalploegen actief onder de naam ASTRA en BLUE STAR. Maar deze ploegen hebben hun activiteiten gestaakt.
Na tien jaar van inactiviteit werd in Oudegem besloten om terug met een voetbalploeg te starten. Onder impuls van André De Kimpe, Frans Veldeman en Paul Pensaert werd er werk van gemaakt. Er moest een nieuw terrein gezocht worden, een nieuw bestuur opgericht worden en een kantine was er zeker al niet. Als naam voor de nieuwe club werd voor (SportKring) SK Oudegem gekozen en de clubkleuren werden blauw-wit, naar analogie met de kleuren van de gemeente Oudegem. Het stamnummer van de Koninklijke Belgische Voetbalbond werd 7731.
De eerste voorzitter werd Dr. Van Wambeke en de eerste trainer werd Roger De Brandt. Er werd gestart in het seizoen 1972-1973 in vierde provinciale. De komende jaren werd er opgeklommen naar tweede provinciale. In de jaren 80 werd er terugval naar de vierde provinciale gemaakt. In de jaren negentig ging het weer beter en lommen we terug naar tweede. Vanaf het seizoen 1999-2000 tot en met seizoen 201-2011 was de tweede provinciale onze thuishaven. Ons beste resultaat werd de derde plaats in tweede provinciale in het seizoen 2000-2001, onder leiding van trainer Wim Waegeman.
In het seizoen 2005-2006 speelden we voor de eerste maal mee in de Beker van België. Het werd een kort maar krachtige deelname. We verloren op het veld van de vierdeklasser Eendracht Aalter, na een gelijkspel tijdens de reguliere speeltijd, maar we verloren met de strafschoppen (5-4). In het seizoen 2007-2008 werd onder leiding van trainer Omer Van Praet de Beker van Oost-Vlaanderen veroverd, na winst in de finale van Jong Lede, met 2-1. Vanaf het seizoen 2008-2009 werden er ook eindrondes gespeeld in de provinciale reeksen. Dankzij een derde plaats in het seizoen 2009-2010 mochten we deelnemen aan de eindronde. Thuis werd echter verloren van Svelta Melsele met 0-2. Svelta Melsele won de eindronde en promoveerde naar eerste provinciale.
Naast de sportieve prestaties werden er ook extra-sportieve prestaties geleverd door SK Oudegem. In januari 2003 werd aangevangen met de bouw van onze huidige mooie kantine. Deze werd in gebruik genomen in april 2004.
Vanaf juli 2008 konden we gebruik maken van een tweede veld, achter de sporthal van Oudegem. Een tijdje later werd er een afsluiting en verlichting geplaatst rond het veld, waardoor we nu over twee volwaardige voetbalvelden kunnen beschikken.
Sinds het seizoen 2011-2012 spelen we in derde provinciale.
Op het einde van het seizoen 2015-2016 stopte Johny Venneman en zijn bestuursploeg met de club te leiden, dit na 21 jaren hard werken. Johny en zijn team hebben van SK Oudegem een waardige club gemaakt die door alle clubs in de streek gerespecteerd wordt.
Met het seizoen 2016-2017 is er een nieuwe bestuursploeg actief in SK Oudegem, onder de deskundige leiding van Gino Cappendyck.
Het seizoen wordt gestart met 10 jeugdploegen, één eerste ploeg en één reserve ploeg. SK Oudegem is en blijft een club in beweging!
De nieuwe slogan van de club is, "Voor, door en met eigen jeugd". Deze doelstelling hopen we in de komende jaren waar te maken!
 
 

Nieuws

Noteer alvast in jullie agenda:

11 en 12 maart

Steakfestijn

Link: steakfestijn

Uitslagen

Eerste ploeg
   
Reserven
   
U17
   
 
   

 

SK Oudegem
K.B.V.B aansluitingsnummer: 7731
Terreinen: Ouburg 63a, 9200 Oudegem
Klik hier voor routebeschrijving.

Gun jezelf het voordeel en

doe je inkopen via

SK Oudegem

Kijk hier en doe je profijt !