Respect

Naar aanleiding van meerdere incidenten die het imago van het voetbal aangetast hebben, doet de KBVB een plechtige oproep vóór wederzijds RESPECT en GEMATIGDHEID in de verklaringen, reacties en gedragingen op en rond de voetbalvelden, vóór en na de wedstrijden. De schokkende gebeurtenissen die recent breed in de media werden uitgesmeerd, hebben niet alleen de daders in diskrediet gebracht, maar iedereen die op één of andere manier betrokken is bij het goede verloop van onze voetbalsport.
Kritiek en vrije meningsuiting zijn verworvenheden die niet mogen beteugeld worden, maar dit betekent niet dat het misbruik van deze rechten niet veroordeeld en streng bestraft dient te worden. Deze verworvenheden mogen niet dienen voor rechtstreekse en onrechtstreekse aanvallen op de waardigheid, de eerlijkheid en de integriteit, zowel fysiek als moreel, van om het even wie, tijdens de uitoefening van welke functie dan ook.
Wij doen een beroep op uw verantwoordelijkheidszin, zodat iedereen die voetbal speelt, beleeft en bemint, het gevoel heeft dat ze deel uitmaken van de grootste sociale beweging ter wereld. Wees, in alle omstandigheden, gematigd in uw verklaringen, want de wereld luistert mee. Toon respect voor mekaar, zowel moreel als fysiek, want de wereld kijkt mee. Geef blijk van wederzijds respect, want uw voorbeeld is de basis voor de opleiding van de toekomstige voetballiefhebbers.
Voetbal wordt gespeeld dankzij de supporters, de spelers, de trainers, de clubleiders en zeker ook de scheidsrechters. Als de geloofwaardigheid van één van deze componenten aangetast wordt, lopen wij allemaal schade op. Laten we dus verantwoordelijk, volwassen, solidair en respectvol tegenover mekaar zijn.
Iedereen maakt echter fouten. Zo dient een scheidsrechter in een fractie van een seconde een beslissing te nemen op basis van zijn eigen waarnemingen en deze van zijn assistenten. Beelden en andere technische hulpmiddelen worden tot op heden door de Fifa niet toegelaten. Het is dan ook niet moeilijk bepaalde beslissingen van onze scheidsrechters in een kwalijk daglicht te stellen na analyse van het beeldmateriaal bekomen met gebruik van meerdere camera’s en vertraagde beelden. Dat is een oneerlijke strijd die de scheidsrechter niet kan winnen.
De KBVB kan de nu bijna dagelijkse aanvallen niet langer tolereren. De Voetbalbond zal voortaan alle mogelijke inbreuken streng en exemplarisch bestraffen. RESPECT en GEMATIGDHEID moeten de fundamenten zijn van het voetbal voor iedereen.

Respect voor iedereen !

 

Nieuws

Ben je een bezige bij en wil je graag een handje toesteken,
sluit je dan aan bij de "SKO-side".
Dit is een schare enthousiaste medewerkers van onze geliefde club.
Maak net zoals uw kind(eren) deel uit van SK Oudegem
en sluit je aan bij de hipste groep van 't land:

"De SKO side"

Mail vlug naar info@sk-oudegem.be met de mededeling
"Ik wil lid worden van de SKO-side".

Uitslagen

Eerste ploeg FC Smetlede - SK Oudegem 0 - 3
Reserven SK Oudegem - SK Erembodegem 3 - 3
U17 SK Oudegem - SK Grembergen 2 - 6
U15 Heikant Zele - SK Oudegem 0 - 4

 

Gun jezelf het voordeel en

doe je inkopen via

SK Oudegem

Kijk hier en doe je profijt !

K.B.V.B. 7731

 

Activiteit in de kijker

Mosselfestijn:

18, 19 en 20 oktober 2019

in de kantine van SK Oudegem.

Proficiat aan de jarigen van deze week

Yves De Brandt is jarig op 7 oktober.

Eddy Van Eetvelds is jarig op 7 oktober.

Mohammad Al Jahed is jarig op 10 oktober.

Ferre Steylemans is jarig op 11 oktober.

Thomas Goedhart is jarig op 11 oktober.

Bjorn Lenoir is jarig op 11 oktober.

 

Contact

SK Oudegem
K.B.V.B. aansluitingsnummer : 07731
Ouburg 63a
9200 Oudegem.
Telefoon terrein : 052 / 21 32 07

Routebeschrijving naar SK Oudegem